info o servalech

19. února 2008 v 16:36 | Kitykaty |  servali
Hmotnost : 9 - 18 kg
Délka: 70 - 100 cm Ocas : 24 - 45 cm

Vysoké a mrštné zvíře, které se podobá psovi s hlavou kočky. má velké, na konci zakulacené uši a kožešinu téměř stejnou jako gepard. Vysoké nohy mu umožňují lehce se pohybovat ve vysoké trávě savany. Má velké oválné uši, které mu slouží jako radar při vyhledávání kořisti, dokáže přesně lokalizovat směr i zdroj zvuku. Má zlatohnědou srst s tmavě hnědými skvrnami, ocas je zvýrazněn černými pruhy.

Výskyt: Serval obývá africké travnaté savany, okraje pralesů a břehy jezer. Část populace se vyskytuje na území Maroka a Alžírska.

Chování: Serval je aktivní ve dne. Je výborný plavec, dobře šplhá, ale většinu času tráví na zemi.

Potrava a lov: Živí se savci od hlodavce po antilopu, ale jeho obvyklou potravou jsou ptáci, ještěrky, ryby, žáby, hmyz ( a to zejména kobylky ) nebo plody ovocných keřů a stromů.

Rozmnožnování: Serval se rozmnožuje v pozdní zimě nebo brzy na jaře. Březost trvá 63 - 75 dní, poté se rodí 2 - 3 slepá mláďata, kompletně závislá na matce. Matka zůstává u mláďat nejméně jeden rok.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Klikni pokud jsi navštívil můj blogís

Klikni 100% (20824)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama