Duben 2008

pes dingo-info

17. dubna 2008 v 14:23 | Kitykaty
Dingo Canis lupus dingo, také pes dingo, je australská psovitá šelma , většinou chápaná jako poddruh vlka obecného, někdy jako samostatný druh Canis dingo. Pravděpodobně vznikl ze psa domácího během posledních 10 000 let a je nyní schopný žít v mnohým přírodních terénech. Loví jednou denně za soumraku. Předmětem zájmu jsou králíci,hlodavci, středně velcí klokani a ptáky. Příležitostně nebo v době nouze se také živí ovocem, částmi rostlin a zdechlinami. Mladí samci bývají samotářští a potulní. Dospělí dingové obvykle tvoří ustálené smečky, ale tam, kde je populace řídká a silně roztroušená, žijí spíše v párech. Páří se v červnu až srpnu. Štěňata se narodí přibližně za 9 týdnů po spáření. Samici se může narodit až devět štěňat.
Délka
0,72 - 1,1 m
Ocas
21 - 36 cm
Hmotnost
9 - 21,5 kg

pes dingo-foto

17. dubna 2008 v 14:21 | Kitykaty